Siirry pääsisältöön

Agilityn virallinen kisaura korkattu - 3 x HYL / Ojangon koiraurheilukeskus

17.3. kävimme Lystin kanssa juoksemassa ensimmäiset yhteiset viralliset agilitykisamme. Tavoitteena oli saada ekat startit "alta pois" ja samalla katsoa olemmeko valmiita kisaamiseen. 

Aamu alkoi ilmoittautumisella ja kisakirjan varmentamisella. Kaikki kisaavat koirat täytyy mittauttaa virallisessa mittaustilaisuudessa, joten ennen sellaiseen pääsyä saimme 6 kk voimassa olevan väliaikaisen mittaustodistuksen.

Maksi-kokoinenhan Lysti tietysti on, joten tuomari ei mittatikkua näyttänyt. Mikrosirun luki toimitsija. Tuomari toki testasi, että Lysti on luoksepäästävä - onhan se, heh, vähän liiankin... :)

Olimme lähtölistalla kolmansina, joten hitusen jännitin miten ehdin hakea koiran autosta. Piha oli jäinen, mutta ei ollut aikaa ehtiä vaihtaa kenkiä, joten juoksulenkkareilla koiran hakeminen piti tehdä hieman varoen. Onneksi Lysti on niin nopea tottumaan, että selvisimme ihan ok kaikista kisapaikan rutiineista.

Tässä ensimmäinen ratamme: 


Muutamia huomioita:
- Lysti oli sermien takaa lähtöalueelle tultaessa kuin "taivaasta tiputettu": "Jee, ollaanko me menossa agilityradalle? Siistii!"
- pannan ottaminen pään yli ehkä hieman turhan kiihdyttävä seikka - täytyy miettiä sopivaa pikalukkopantaa jatkossa käyttöön
- ekaikinä-radan kanssa jännitin, mutta en läheskään niin paljoa kuin pinsereiden kanssa - oletuksena kuitenkin se, että Lystin pokka pitää ja kimpassa tehdään rataa 
- tein typeriä ohjauksellisia ja suullisiin vihjeisiin liittyviä virheitä - laitan ne jännittämisen ja rutiinien puutteen piikkiin: miksi en sanonut koiralle puomilla "odota", kun sitä käytän treenatessa ja sitä se kyllä kuuntelee... Miksi korjasin kepit lopussa, vaikka aina korjaan alusta aloittaen...

Noh, kisaamaan oppii vain kisaamalla! :)

Toinen rata oli hyppyrata ja sen profiili näytti varsin sopivalta meille. Tein kuitenkin sen virheen, että en viritellyt koiraa kunnolla. Ajattelin antaa sen levätä - miten typerä ajatus, joka kostautunut muutamia kertoja aiemminkin... Lysti ei ihan pienestä väsy, joten ihan itseäni saan syyttää siitä mitä tapahtui:
Jo heti lähtöön tullessani näin koiran korvien väpätyksestä ja silmistä, että se lähtee moikkaamaan sinitakkista tuomarisetää - olihan hän moikannut Lystiä aamulla mittauksessa...  Lopulta päästiin yhtä matkaa maaliin, mutta kylläpä harmitti - rata oli haastava, mutta olisin halunnut kokeilla miten siitä selviäisimme... Täytyy varmaankin joskus rakentaa treeneissä...

Kolmatta rataa varten piti sitten kerätä rohkeus ja unohtaa aiempi historia karkailevien pinsereiden kanssa. Luota koiraan - on moni tuttu sanonut minulle. Nyt pystyin nollaamaan pääni ja virittelemään koiraa sopivasti. 

Kolmas rata olikin agilityrata ja samalla kentällä kuin ensimmäinen ratamme. Lähtöpaikka oli aivan yleisön edessä, joten yritin poissulkea pinserimäiset mahdollisuudet syvänolaukseen... Tässä video:



Olen erityisen tyytyväinen radan alkuun ja pujotteluun. Päässä kaikui kouluttajamme sanat "liiku koko ajan" -- lopulta olin siis supernopeaa koiraani EDELLÄ! 

Hylkäys tuli A-esteen jälkeen putken väärään päähän menemisestä. Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta hidastaa koiraa tuossa vauhdissa! En ollut suunnitellut suullisia vihjeitä tarpeeksi, joten se siitä. Jatkoimme radan kuitenkin loppuun melko sujuvasti. 

Ohjausvirheen tein U-putken jälkeen keinulla, kun jäin väärälle puolelle koiraa, jolloin hypyt ennen puomia mentiin omituisesti, joskin sujuvasti ilman riman putoamisia. 

Maalisuoralla sanoin nometreeneistä tutun vihjeen "eteen" ja Lystihän irtosi hienosti maalissa odottanutta vihreää talutin-saavia kohti. Hyvä tuuri, että siellä oli sopiva kohde!

Tästä on ehdottomasti hyvä jatkaa - näyttää siltä, että päälajimme tulee tänä vuonna olemaan agility. Tokokisoihinkin haluaisin, mutta ei vaan yksinkertaisesti aika riitä. Jos haluaa tulosta tehdä, lienee järkevintä keskittyä yhteen lajiin kerrallaan sopivin jaksoin ja sitten vaihtaa lajia jos siltä tuntuu. 

Vihdoin mulla on AGILITYKOIRA isoilla kirjaimilla!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Two runs on 13th of October 2019

Mornings first run looked like this: https://youtu.be/EQ2btF0Ypus?t=6469 We had fastest time of all who run - only one clean run!  I've never thought that 27 kilo flattie would be faster than a border collie! :)  Second run went wrong from start line trouble: Next runs will hopefully be at 26th of October so before that, we will do some training with dog walk, rear cross before tunnel and start line sit stay duration, distance and distractions. 

Lystin taipumuskoe 13.9.2015

Aamu valkeni aurinkoisena, kun ajoimme kohti Raaseporia. Kello oli soinut 4.45 ja Pico oli viety hoitoon Lassilaan. Näin muutama päivä kokeen jälkeen on tullut mieleen useampikin asia, jotka vaikuttivat kokeen kulkuun. Tässä video: Tulos: hylätty Olimme vuorossa toisena, joten pitkää virittelyä ei ehtinyt tehdä. Aikaisen herätyksen takia myöskään pitkää lenkkeilyä ei ollut alla. Menneellä viikolla en ollut paljoa treenannut. --> näistä kaikista seikoista johtuen Lysti oli tavallista riehakkaampi mm. sosiaalisen käytöksen tarkkailun aikana. Likka mm. hyppi minua vasten ja oli muutenkin tavallista levottomampi. Ennen meitä kokeen aloittanut kultainen noutaja tuli pian takaisin, joten vuoro tuli nopeasti! Videolta ei näy kovin hyvin, mutta Lysti säpsähti veden äärellä laukausta melkoisesti, sillä ampuja oli aivan koiran vieressä, ihan 2 m päässä meistä ja vielä koiran puolella. Laukaus tuntui omassakin korvassa ihan riittävästi. Tästä johtuen Lysti ei nähnyt veneestä heitet

ensimmäiset videot Lystin treeneistä!

Meillä on vihdoin tapahtunut läpimurto Picon ja Lystin suhteen: nyt nuo leikkivät ja riehuvat keskenään! Alkuunhan Pico oli hieman jännittynyt ja saimme olla tarkkoja erilaisissa tilanteissa koirien käytöksestä. Onneksi Pico on aina ollut kovin leikkisä luonteeltaan - auttoi varmasti Lystin tuloon sopeutumisessa. Tässä hieman videoita meidän luentodemoista sunnuntailta 2.11.: Ehdollinen vahviste: Rauhoittumisen alkeet ts. peitolle meneminen: Tervehtiminen kauniisti kämmeneen koskemalla: Lystin kanssa alkeet ja Picon kanssa valmis temppu Ja lopuksi vielä Picon lempparitemppu vihdoin videoituna: