Siirry pääsisältöön

tavoitteita vuodelle 2017!

Uuden vuoden aloitus on sujunut flunssaa pitemmän kaavan mukaan potiessa. Antibioottikuuri onneksi hääti poskiontelotulehduksen ja nyt on jälleen keskittyminen töiden lisäksi Lystin ja Picon treenikalenterissa. Picon kalenteri näyttää melkoisen laiskottelupainotteiselta, mutta jotain pientä senkin kanssa.

Loppuvuoden 2016 kolmesta rally-tokokisasta oppineena olemme nyt harjoitelleet ihan oikeasti tehtäväkylttejä, seuraamista sekä arjessa että treenihallissa kehänauhan kera. Kävimme myös Lohjalla vieraassa hallissa ja seurassa harjoittelemassa. Lysti käyttäytyi juuri kuten kisatilanteissakin: oikein ronskit sekoilut ennenkuin taas malttoi.

Selväksi on tullut, että jollain tapaa energiaa pitää purkaa juoksemalla, vauhdikkaasti! Pelkkä maltin harjoittelu ei riitä tällaisen lystikkään erittäin vilkkaan koiran kanssa!

Kalenteria katsellessa olen pohdiskellut myös eri harrastuslajien rytmittämistä. Lystillä on talenttia niin moneen juttuun, että aika ei riitä allekirjoittaneella kaikkeen samaan aikaan. Onneksi vuodenajat ovat vähän apuna --> noutojutut painottuvat luontaisesti kesäkauteen. Näyttelyissä käynnit päätin siirtää seniori-ikään tai vähintään ulkonäyttelykaudelle. Sertejä voi metsästää sitten joskus...

Palveluskoiraliiton kisakalenteria selatessa huomasin, että tokokisoihin ei löydy keväälle sopivaa päivää eikä paikkaa. Sen sijaan rally-tokokisoja osuu muutamia sopivasti --> treenaan toistaiseksi rally-tokoa ajatellen, mutta toko on siinä sivussa mukana. Alokasluokan tokoiluthan on meillä jo kohtalaisen ok hallussa, mutta häiriöitä täytyy todellakin treenata lisää.

Agility on ollut vähän sivulaji, mutta nyt näyttäisi siltä, että siitä tuo koira todellakin syttyy lähes yhtä paljon kuin noutojutuista --> panostusta ajattelin helmi-maaliskuulle, sitten kesä ehkä vähän himmaillaan, tai riippuu nou/nome-tuloksista tietysti.

Erittäin tyytyväinen olen ollut mm. siihen, että Lysti hiffasi pujottelun idean TODELLA nopeasti. Pääsimme 2x2-menetelmällä 4 suoraan keppiin noin 6 treenikerran aikana, vanhan vuoden puolella! 

Tässä muutamia lystikkäitä videoita viime viikkojen treeneistä:

Pujottelun harjoittelusta minulla on olemassa vaiheittaiset videot, mutta niistä kooste tuonnempana. Tässä lopputulos 30.12., pujottelussa 4 keppiä suorassa ekaa kertaa: 




Loppiaisperjantain 6.1. tokotreeneissä mentiin aika railakkaasti häiriöhaasteisiin: 

OSA 1:

OSA 2:


Viime torstaina 12.1. tämän vuoden ekassa ratatreenissä  harjoittelimme mm. putkijarrua ja lähtösuoralla ohjaajan sivuttaisetäisyyttä:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lystin taipumuskoe 13.9.2015

Aamu valkeni aurinkoisena, kun ajoimme kohti Raaseporia. Kello oli soinut 4.45 ja Pico oli viety hoitoon Lassilaan. Näin muutama päivä kokeen jälkeen on tullut mieleen useampikin asia, jotka vaikuttivat kokeen kulkuun. Tässä video: Tulos: hylätty Olimme vuorossa toisena, joten pitkää virittelyä ei ehtinyt tehdä. Aikaisen herätyksen takia myöskään pitkää lenkkeilyä ei ollut alla. Menneellä viikolla en ollut paljoa treenannut. --> näistä kaikista seikoista johtuen Lysti oli tavallista riehakkaampi mm. sosiaalisen käytöksen tarkkailun aikana. Likka mm. hyppi minua vasten ja oli muutenkin tavallista levottomampi. Ennen meitä kokeen aloittanut kultainen noutaja tuli pian takaisin, joten vuoro tuli nopeasti! Videolta ei näy kovin hyvin, mutta Lysti säpsähti veden äärellä laukausta melkoisesti, sillä ampuja oli aivan koiran vieressä, ihan 2 m päässä meistä ja vielä koiran puolella. Laukaus tuntui omassakin korvassa ihan riittävästi. Tästä johtuen Lysti ei nähnyt veneestä heitet

Two runs on 13th of October 2019

Mornings first run looked like this: https://youtu.be/EQ2btF0Ypus?t=6469 We had fastest time of all who run - only one clean run!  I've never thought that 27 kilo flattie would be faster than a border collie! :)  Second run went wrong from start line trouble: Next runs will hopefully be at 26th of October so before that, we will do some training with dog walk, rear cross before tunnel and start line sit stay duration, distance and distractions. 

Uimareissulla Hyvinkäällä puolisiskon kanssa ja keväthepuli...

Jopas oli hauska päivä tänään! Caddyn suunnaksi otin ensin Lassilan, jonne Pico jäi päivähoitoon äidin luokse. Sitten kyytiin tulivat Lilli ja Vila, joka on Lystin puolisisko. Lystillä ja Vilalla on sama äiti, Ninja. Ikäeroa on kaksi vuotta ja meno kyllä melkoisen flattimainen! Tässä video (onnistuukohan lataus suoraan Bloggeriin...): Lysti on nyt melkein 7 kk ikäinen. Viime aikoina on alkanut ilmetä "valikoivaa kuuloa" ts. samat  namit eivät enää toimi palkkioina niin hyvin kuin aiemmin. Esimerkiksi eilen torstaina otin damirepun mukaan aamulenkille. Kuusi erilaista damia oli mukana ja tein niiden kanssa hyvin lyhyellä matkalla noudot. Siinä noutojen lomassa sain mm. jahdata nenäliinaa syövää pentua ja kaivaa sen Lystin suusta. Paluumatkalla heitin damin ojan yli. Lysti lähti hakemaan, otti damin suuhun hyvällä otteella, mutta juoksi ojan toista puolta dami suussa, kunnes haistoi jotain muuta. En siis enää voi luottaa, että minä olen aina kaikkein paras juttu metsäl