Siirry pääsisältöön

kisadebyytissä Ojangossa 27.10.

Tulipahan sitten käytyä kisaamassa ekaa kertaa. Yhtään epistä ei ollut alla, joten aika rohkea veto. Jotenkin tämä oli sellainen "pakko saada alta pois oli tulos mikä vaan" -juttu.

Hyppyrata oli päivän viimeinen kisarata ja olimme ajoissa paikalla. Ehdin käyttää Picon hallissa lyhyitä aikoja useamman kerran. Tein lämmittelykävelytkin useassa lyhyessä pätkässä. Back On Track -takki sitten päällä, kun koira odotteli autossa seuraherransa kanssa.

Asko Jokisen rata oli aika kiva: 17 estettä, hyppykorkeus 60 cm. Alkumatkasta kiemuraa, mutta ei mahdotonta. Loppupäässä pelkkää juoksemista. Ihanneaika 38 s.

Lähtöpaikka oli aidalla erotettu, mutta kuitenkin paljon ihmisiä ympärillä aidan toisella puolella. Päätin, että luotan koiraan, mutta psyykkasin sitä pienellä alkujuttelulla.

Tässä video, jossa myös kommenttini omasta toiminnastani:



Koira teki jälleen esteet siten kuin ne on sille opetettu! Pujottelu oli kyllä aikas hieno - ei yhtään vilkaisua, kun vauhtiin pääsi! No, sitä onkin hinkattu, joskin edellisen kerran toissaviikon torstain treeneissä.

Nyt sitten pitää jatkaa treenejä varsinkin häiriöiden ja keinun parissa. Myös korkeat hypyt ja pitkät radat kerralla tehtynä täytyy ottaa ohjelmaan. Jospa sitä viimeistään joulukuun alussa starttaisi seuraavan kerran Ojangossa.

Kommentit

  1. Voi harmi kun meni rallailuksi.:/ Tuo on kyllä niin tuttua mulle, Elsa on pari kertaa vetänyt kunnon hepulit tokokentällä ja sinkoillut aika monesti exän perään. Eipä ole auttanut vaikka onhan tuo exä ollut monen monta kertaa treeneissä, tokomölleissä, mätsäreis, näyttelyis ym mukana. Pitää vaan mennä yksin niin on helpompaa ja koirakin keskittyy paremmin kun ei eti tuttua henkilöä kehän laidalta. Jos tarvit häiriökoirakoita niin mä voin Elsan kans tulla häiriöksi treeneihin ja Pico taas olis hyvää häiriöö Elsalle uutena koirana.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli vähän kuin dejavu, koska Rasse teki aikanaan ihan samaa, ei tosin ekassa startissa vaan useita kertoja sen jälkeen. Rasse kyllä palasi mun luo rallailun jälkeen, mut Picoa mä en todellakaan vienyt uudelleen radalle, vaikka se taka- ja loppusuora olis ollu ihan helppo pätkä.

      Poista
    2. Osui silmään nämä, olisko tässä teille seuraava kisanomainen treeni?:)
      http://www.koirat.com/tapahtumat/epavirallinen_agilitykisa_27009
      tai tää
      http://www.koirat.com/tapahtumat/epikset_kirkkonummella__27056

      Poista
    3. Kiitos Jenni vinkeistä! Mulla on töitä sunnuntaina päivällä, joten ei onnaa tällä kertaa. Toi Kirkkonummen hiekkapohjainen halli olisi muuten kiva kisapaikka. En tosin tiedä onko rata-aluetta aidattu aiempaa paremmin...

      Poista
  2. Hauska, että heti kun Pico on epävarma, se tekee tollasen ylimääräisen kierroksen. Se ei yritä arvata oikeaa vastausta ja kokeile random esteitä vaan se juoksee ympyrän. :D Mutta siis tuolla oli myös paljon hyvin menneitä pätkiä ja esteitä. Nyt vain lisää ratatreeniä häiriöissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, jos mä mokaan niin toi koira tekee tuon. Tossa yhteydessä sille jäi liikaa aikaa miettiä oikeaa vastausta, koska mä olin tosi epäselvä tossa renkaalla.
      Kisaamaan oppii vaan kisaamalla, joten eipä tässä mitään muuta kuin treeniä ja sit uusiksi.
      Voisin oikeastaan vaikka kokeilla kisaamista rally-tokossa, koska siinä voi koira olla kytkettynä = vähemmän stressiä itselle. :)
      Väitän kyllä, että mua ei jännittänyt läheskään niin paljoa kuin joskus Rassen tai Betan kanssa kisatessa. Testasin sitä, että jos olen cool, pystyykö koirakin olemaan.

      Poista
  3. Tulokset viikonlopun kisoista:
    http://www.keravanagilityteam.com/files/tapahtumat/2013/10/26-27/kisaviikonloppu/kilpailut_20131027
    Ilmesesti tuo rata oli aika haastava, kun vain 7 koiraa sai tuloksen ja niistä 0-tuloksen vain voittaja. Samalla radalla 1 nolla myös medeissä ja mineissäkin vain 2 nollatulosta!

    VastaaPoista
  4. Tuli juuri mieleen, että jos kaipaatte yleistämistreeniä tokomielessä niin voisikohan kimpassa vuokrata tuota KKK:n hallia tai jotain muuta hallia hieman kauempana? Esim. Hyvinkäällä olisi yksi kisapaikka-halli. Mulle päiväajat on ainoat toimivat, kun illat töitä. Päivistä sopii ma, ke ja pe.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lystin taipumuskoe 13.9.2015

Aamu valkeni aurinkoisena, kun ajoimme kohti Raaseporia. Kello oli soinut 4.45 ja Pico oli viety hoitoon Lassilaan. Näin muutama päivä kokeen jälkeen on tullut mieleen useampikin asia, jotka vaikuttivat kokeen kulkuun. Tässä video: Tulos: hylätty Olimme vuorossa toisena, joten pitkää virittelyä ei ehtinyt tehdä. Aikaisen herätyksen takia myöskään pitkää lenkkeilyä ei ollut alla. Menneellä viikolla en ollut paljoa treenannut. --> näistä kaikista seikoista johtuen Lysti oli tavallista riehakkaampi mm. sosiaalisen käytöksen tarkkailun aikana. Likka mm. hyppi minua vasten ja oli muutenkin tavallista levottomampi. Ennen meitä kokeen aloittanut kultainen noutaja tuli pian takaisin, joten vuoro tuli nopeasti! Videolta ei näy kovin hyvin, mutta Lysti säpsähti veden äärellä laukausta melkoisesti, sillä ampuja oli aivan koiran vieressä, ihan 2 m päässä meistä ja vielä koiran puolella. Laukaus tuntui omassakin korvassa ihan riittävästi. Tästä johtuen Lysti ei nähnyt veneestä heitet

Uimareissulla Hyvinkäällä puolisiskon kanssa ja keväthepuli...

Jopas oli hauska päivä tänään! Caddyn suunnaksi otin ensin Lassilan, jonne Pico jäi päivähoitoon äidin luokse. Sitten kyytiin tulivat Lilli ja Vila, joka on Lystin puolisisko. Lystillä ja Vilalla on sama äiti, Ninja. Ikäeroa on kaksi vuotta ja meno kyllä melkoisen flattimainen! Tässä video (onnistuukohan lataus suoraan Bloggeriin...): Lysti on nyt melkein 7 kk ikäinen. Viime aikoina on alkanut ilmetä "valikoivaa kuuloa" ts. samat  namit eivät enää toimi palkkioina niin hyvin kuin aiemmin. Esimerkiksi eilen torstaina otin damirepun mukaan aamulenkille. Kuusi erilaista damia oli mukana ja tein niiden kanssa hyvin lyhyellä matkalla noudot. Siinä noutojen lomassa sain mm. jahdata nenäliinaa syövää pentua ja kaivaa sen Lystin suusta. Paluumatkalla heitin damin ojan yli. Lysti lähti hakemaan, otti damin suuhun hyvällä otteella, mutta juoksi ojan toista puolta dami suussa, kunnes haistoi jotain muuta. En siis enää voi luottaa, että minä olen aina kaikkein paras juttu metsäl

Two runs on 13th of October 2019

Mornings first run looked like this: https://youtu.be/EQ2btF0Ypus?t=6469 We had fastest time of all who run - only one clean run!  I've never thought that 27 kilo flattie would be faster than a border collie! :)  Second run went wrong from start line trouble: Next runs will hopefully be at 26th of October so before that, we will do some training with dog walk, rear cross before tunnel and start line sit stay duration, distance and distractions.