Siirry pääsisältöön

noutotreenejä maltillisesti ja suunnitelmallisesti!

Edellisen blogipäivityksen jälkeen on tullut treenattua enempi suunnitelmallisesti tiettyjä osakäytöksiä, joissa Lysti tarvitsee harjoitusta. 

Harjoiteltavina asioina on ollut mm. seuraavat:
* paikalla sivulla istuminen, kun avustaja heittää damin
* paikalla sivulla istuminen, kun ammutaan ja heitetään dami 
* välitön tarttuminen damiin ja lintuun
* heiton jälkeen ei pääse heti noutoon vaan tehdään seuraamispätkä ympyränä 
* edellä mainittujen yhdistelmät

Vuosi sitten toukokuussa oli epäonnistuneita koetilanteita taippareissa. Lysti ei ollut sitä ennen jättänyt lintua palauttamatta IKINÄ - olin panostanut palauttamiseen omasta mielestäni riittävästi, mutta toisin sitten kävi.

Nyt olen panostanut mm. näihin:
* palkkion laatu noudoissa etenkin jos paikalla on avustaja tai useampi: superherkku, vetoleikki, pallon etsiminen, runsaat kehut - näistä parhaimmaksi on osoittautunut Herkkumaksamakkara tuubissa.
* treenisession kesto ja toistojen määrä: päätän etukäteen mikä on kriteeri ja pidän tauon, jos haluan pohtia seuraavaa toistoa. Koiralle selkeä tauko esim. kytkettynä ollen
* kriteerin asettaminen: mistä kannattaa aloittaa mihin on tavoite päästä
* koiran sopiva viretila ja miten siihen päästään? Lysti on todella energinen koira ja sillä on suuri tarve päästä juoksemaan --> mahdollistan tämän tavalla tai toisella ennen varsinaista treeniä: luoksetuloja, lyhyitä noutoja, vapaata juoksemista, pillillä pysäytyksiä jne.

Olin aiemmin ajatellut, että vahva perusnouto riittää todella pitkälle esim. taippareissa, mutta lopulta ymmärsin, että tämä on todella koirakohtaista: 
* millainen persoona sillä on?
* millainen ohjaaja koiralla on?
* mitä kaikkea on jo ehtinyt tapahtua erilaisissa tilanteissa sekä mahdollisissa aiemmissa koetilanteissa?
--> nämä pitää huomioida tulevia treenejä suunnitellessa. 
--> hyvät muistiinpanot ja videointi ovat ainakin minulle tärkeä apukeino pysyä kärryillä siitä mitä pitää tehdä. 

Tässä video, jossa on pätkiä Helatorstain treeneistä + selostukset:


Osallistun tällä hetkellä Elsan ja Lenan verkkokurssille, jossa yksi aihe on lähihakupillitys - tässä videopätkä tämän aamupäivän treenistä: 


Olen kutsunut Elsan ja Lenan Suomeen elokuussa - tervetuloa mukaan kaikki aiheesta kiinnostuneet - koirakkopaikkojakin on vielä tarjolla:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lystin taipumuskoe 13.9.2015

Aamu valkeni aurinkoisena, kun ajoimme kohti Raaseporia. Kello oli soinut 4.45 ja Pico oli viety hoitoon Lassilaan. Näin muutama päivä kokeen jälkeen on tullut mieleen useampikin asia, jotka vaikuttivat kokeen kulkuun. Tässä video: Tulos: hylätty Olimme vuorossa toisena, joten pitkää virittelyä ei ehtinyt tehdä. Aikaisen herätyksen takia myöskään pitkää lenkkeilyä ei ollut alla. Menneellä viikolla en ollut paljoa treenannut. --> näistä kaikista seikoista johtuen Lysti oli tavallista riehakkaampi mm. sosiaalisen käytöksen tarkkailun aikana. Likka mm. hyppi minua vasten ja oli muutenkin tavallista levottomampi. Ennen meitä kokeen aloittanut kultainen noutaja tuli pian takaisin, joten vuoro tuli nopeasti! Videolta ei näy kovin hyvin, mutta Lysti säpsähti veden äärellä laukausta melkoisesti, sillä ampuja oli aivan koiran vieressä, ihan 2 m päässä meistä ja vielä koiran puolella. Laukaus tuntui omassakin korvassa ihan riittävästi. Tästä johtuen Lysti ei nähnyt veneestä heitet

Two runs on 13th of October 2019

Mornings first run looked like this: https://youtu.be/EQ2btF0Ypus?t=6469 We had fastest time of all who run - only one clean run!  I've never thought that 27 kilo flattie would be faster than a border collie! :)  Second run went wrong from start line trouble: Next runs will hopefully be at 26th of October so before that, we will do some training with dog walk, rear cross before tunnel and start line sit stay duration, distance and distractions. 

Uimareissulla Hyvinkäällä puolisiskon kanssa ja keväthepuli...

Jopas oli hauska päivä tänään! Caddyn suunnaksi otin ensin Lassilan, jonne Pico jäi päivähoitoon äidin luokse. Sitten kyytiin tulivat Lilli ja Vila, joka on Lystin puolisisko. Lystillä ja Vilalla on sama äiti, Ninja. Ikäeroa on kaksi vuotta ja meno kyllä melkoisen flattimainen! Tässä video (onnistuukohan lataus suoraan Bloggeriin...): Lysti on nyt melkein 7 kk ikäinen. Viime aikoina on alkanut ilmetä "valikoivaa kuuloa" ts. samat  namit eivät enää toimi palkkioina niin hyvin kuin aiemmin. Esimerkiksi eilen torstaina otin damirepun mukaan aamulenkille. Kuusi erilaista damia oli mukana ja tein niiden kanssa hyvin lyhyellä matkalla noudot. Siinä noutojen lomassa sain mm. jahdata nenäliinaa syövää pentua ja kaivaa sen Lystin suusta. Paluumatkalla heitin damin ojan yli. Lysti lähti hakemaan, otti damin suuhun hyvällä otteella, mutta juoksi ojan toista puolta dami suussa, kunnes haistoi jotain muuta. En siis enää voi luottaa, että minä olen aina kaikkein paras juttu metsäl