Siirry pääsisältöön

koiranäyttelyihin Lystin kera ja Picon pinkomisia

Huomenissa olemme menossa Kouvolaan Lystin toiseen pentuluokan näyttelyyn. Saas nähdä, miten esiintyminen nyt sujuu. Emme ole edelleenkään paljoa kehäkäytöstä harjoitelleet. Suunnittelin kuitenkin aikataulun väljemmäksi, kuin pääsiäismaanantain Imatran näyttelyssä. 

Palaan vielä kuitenkin viime sunnuntaihin, kun olin Picon kanssa pitkästä aikaa Ojangossa agilitykisoissa. Olin ilmoittautunut kahdelle radalla, molemmat agilityratoja. Varasin reilusti aikaa kisapaikalla olemiseen ja mm. aamulenkin ehdimme tehdä rauhassa Hakunilan metsäteillä. Pico vaikutti hyvin innokkaalta ja toisaalta keskittyneeltä.

Edellisen torstain treeneissä Pico mm. jumitti muurilla ja lähdöissä, joten vähän jänskätti 55 cm rimat. Jos rimat olisivat olleet 60 cm olisi varmasti jättänyt juoksematta radat.

Ekalla radalla oli 2 hyppyä ja niiden jälkeen pujottelu. Päätin riskillä ottaa lentävän lähdön. Jeps, Pico spurttasi hyppyjen jälkeen moikkaamaan tuomarin ja pari toimitsijaa. Sain koiran kuitenkin lähelleni ja matka jatkui parin esteen jälkeen. Ulkokaarella Pico spurttasi ties kuinka monennen kerran ja ehti käydä rata-alueen ulkopuolella. Kutsu toimi takaisin ja taas jatkettiin. Radalla ei siis tulosta, mutta täytyy sanoa, että loppusuoralla täysillä juokseminen oli makeeta! Vielä kun saadaan niitä puhtaita ratoja aikaiseksi niin se on vielä makeampaa!
Toisella radalla oli keinu alkusuoran jälkeen + 180 asteen käännös ja sitten kepeille valssaus. Spurtit tuo teki taas, mutta keinu ok, joskin hidas. Pujottelukin virheetön, mutta ulkokulmasta jälleen uusi spurtti. Lopulta tuo ei tehnyt rengasta, mutta tulimme kuitenkin yhtä matkaa maaliin. 
Kivointa tässä on se, että Pico näytti tykkäävän juoksemisesta ja sen takia spurttasi. Sillä oli kivaa! Rimat 55 cm ei ollut se ongelma. Nyt vaan lisää treneiä...

Viime torstain treeneissä Pico otti samanlaisen spurtin kuin kisoissa. Pohdiskelin, että jotenkin treeneistä pitää tehdä kisatilanteen tapainen sen verran kuin se on mahdollista. Keksin, että voin odotellessa molemmissa tilanteissa tehdä samoja jumppatemppuja, kuten asentojen vaihtaminen, pyöriminen jne. 

Toukokuulla on sitten lähekkäin kahdet kisat, kun la 9.5. seuraavat ja Helatorstaina siitä seuraavat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lystin taipumuskoe 13.9.2015

Aamu valkeni aurinkoisena, kun ajoimme kohti Raaseporia. Kello oli soinut 4.45 ja Pico oli viety hoitoon Lassilaan. Näin muutama päivä kokeen jälkeen on tullut mieleen useampikin asia, jotka vaikuttivat kokeen kulkuun. Tässä video: Tulos: hylätty Olimme vuorossa toisena, joten pitkää virittelyä ei ehtinyt tehdä. Aikaisen herätyksen takia myöskään pitkää lenkkeilyä ei ollut alla. Menneellä viikolla en ollut paljoa treenannut. --> näistä kaikista seikoista johtuen Lysti oli tavallista riehakkaampi mm. sosiaalisen käytöksen tarkkailun aikana. Likka mm. hyppi minua vasten ja oli muutenkin tavallista levottomampi. Ennen meitä kokeen aloittanut kultainen noutaja tuli pian takaisin, joten vuoro tuli nopeasti! Videolta ei näy kovin hyvin, mutta Lysti säpsähti veden äärellä laukausta melkoisesti, sillä ampuja oli aivan koiran vieressä, ihan 2 m päässä meistä ja vielä koiran puolella. Laukaus tuntui omassakin korvassa ihan riittävästi. Tästä johtuen Lysti ei nähnyt veneestä heitet

Uimareissulla Hyvinkäällä puolisiskon kanssa ja keväthepuli...

Jopas oli hauska päivä tänään! Caddyn suunnaksi otin ensin Lassilan, jonne Pico jäi päivähoitoon äidin luokse. Sitten kyytiin tulivat Lilli ja Vila, joka on Lystin puolisisko. Lystillä ja Vilalla on sama äiti, Ninja. Ikäeroa on kaksi vuotta ja meno kyllä melkoisen flattimainen! Tässä video (onnistuukohan lataus suoraan Bloggeriin...): Lysti on nyt melkein 7 kk ikäinen. Viime aikoina on alkanut ilmetä "valikoivaa kuuloa" ts. samat  namit eivät enää toimi palkkioina niin hyvin kuin aiemmin. Esimerkiksi eilen torstaina otin damirepun mukaan aamulenkille. Kuusi erilaista damia oli mukana ja tein niiden kanssa hyvin lyhyellä matkalla noudot. Siinä noutojen lomassa sain mm. jahdata nenäliinaa syövää pentua ja kaivaa sen Lystin suusta. Paluumatkalla heitin damin ojan yli. Lysti lähti hakemaan, otti damin suuhun hyvällä otteella, mutta juoksi ojan toista puolta dami suussa, kunnes haistoi jotain muuta. En siis enää voi luottaa, että minä olen aina kaikkein paras juttu metsäl

Two runs on 13th of October 2019

Mornings first run looked like this: https://youtu.be/EQ2btF0Ypus?t=6469 We had fastest time of all who run - only one clean run!  I've never thought that 27 kilo flattie would be faster than a border collie! :)  Second run went wrong from start line trouble: Next runs will hopefully be at 26th of October so before that, we will do some training with dog walk, rear cross before tunnel and start line sit stay duration, distance and distractions.